Skip to main content

Pudsreparation - facade

Pudsede facader bliver slidt eller ødelagt med tiden. Pudsen kan bule ud, forvitres eller falde af. Når skaden skal repareres, må man først finde skadesårsagen. Årsagen er typisk, at underlaget ikke er bæredygtigt pga. af sætninger, vand- og saltskader, eller hvis en tidligere reparation er udført med en mørtel, der er stærkere end den oprindelige mørteltype. Dernæst er det vigtigt at få analyseret den mørteltype, som bevares og som reparationen skal være i samspil med. Det giver det bedste udgangspunkt for at vælge det rigtige mørtelprodukt at arbejde med. I filmen følger vi processen med at finde skadesårsagen, samt hvordan en reparation udføres, så at man næsten ikke kan se forskel på nyt og gammelt.

I filmen ’Pudsreparation – facade’ vises udførelsen af reparationer af to udvendige facader – en gårdfacade og en gadefacade. Grundlæggende er metoderne de samme, men bygherrens forventninger til kvaliteten vil ofte være størst til reparationer af en gadefacade, som står i blank puds uden efterfølgende kalkning eller malerbe-handling. 

Se også INDEKLIMA

Indeklimafilm.dk er en seriøs, professionel og non-profit filmkanal, der har som formål gennem filmmediet at formidle forskningsbaseret, kendt viden om indeklimaets betydning for menneskers sundhed, velvære og produktivitet. 

PROJEKT er udviklet af:
PROJEKTLEDELSE / Graves Simonsen, Bygherreforeningen
RESERCH & TILRETTELÆGGELSE /Niels Brondbjerg, Teknik og Salg ApS, Anders Dylov, Chroma Film ApS
FILMPRODUKTION / Chroma Film ApS
MUSIK / Finn Markwardt
WEBSITE / MPIXEL design studio

FAGLIGE FILMEMNER er udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

WEBSITE & FILM er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet, Boligfonden Kuben.

Om Cookies

Dette website bruger cookies til at forbedre din bruger oplevelse.