Skip to main content

Stukkatørværktøj

Stuk og ornamenter er udsmykning og pynt på vores bygninger, og en betegnelse for alt det, der stikker ud fra en facade, eller fra loft og vægge inden i bygningen. Tilbage i 1600-tallet kom der stukkatør til Danmark fra Italien, Østrig og Tyskland, og de havde deres eget værktøj med. Faget krævede kunstneriske evner og et godt håndelag for at kunne udføre de krævende udsmykninger, som kun kirke, konge og adel havde råd til. Det blev grundlaget for den del af danske håndværkerstand, som fik betegnelsen ”gipsere og stukkatører”. Mens forme og forskallinger er undergået udvikling gennem tiden, er der ikke sket den store udvikling i stukkatørens håndværktøjer, og som dermed historisk er forblevet relativt uforandrede.

Se også INDEKLIMA

Indeklimafilm.dk er en seriøs, professionel og non-profit filmkanal, der har som formål gennem filmmediet at formidle forskningsbaseret, kendt viden om indeklimaets betydning for menneskers sundhed, velvære og produktivitet. 

PROJEKT er udviklet af:
PROJEKTLEDELSE / Graves Simonsen, Bygherreforeningen
RESERCH & TILRETTELÆGGELSE /Niels Brondbjerg, Teknik og Salg ApS, Anders Dylov, Chroma Film ApS
FILMPRODUKTION / Chroma Film ApS
MUSIK / Finn Markwardt
WEBSITE / MPIXEL design studio

FAGLIGE FILMEMNER er udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

WEBSITE & FILM er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet, Boligfonden Kuben.

Om Cookies

Dette website bruger cookies til at forbedre din bruger oplevelse.