Skip to main content

Tagsten

Ler er et af verdens ældste byggematerialer. Sammen med kristendommen bragte munke i 1100-tallet teknikken med at forme og brænde ler til mur- og tagsten til Danmark, hvor de i forskellige varianter blev brugt til klostre og kirker. Den oprindelige teknik med blanding af ler og håndstøbning af tagsten i forme før brænding til tegl kendes stadig, men er for længst afløst af moderne teglværker og industriel produktion i vores del af verden. I denne film vises begge produktionsformer, og du får indsigt i tagstenens historie og anvendelser. Tagstenene har haft stor betydning for danske bygningskultur gennem århundreder, og er stadig et værdsat byggemateriale – både som nyt og som genanvendeligt.

Ler er et af verdens ældste byggematerialer. Sammen med kristendommen bragte munke i 1100-tallet teknik-ken med at forme og brænde ler til mur- og tagsten til Danmark, hvor de i forskellige varianter blev brugt til klostre og kirker. Den oprindelige teknik med formning af ler til mursten og tagsten før brænding til tegl kendes stadig, men er for længst afløst af moderne teglværker og industriel produktion i vores del af verden.

Se også INDEKLIMA

Indeklimafilm.dk er en seriøs, professionel og non-profit filmkanal, der har som formål gennem filmmediet at formidle forskningsbaseret, kendt viden om indeklimaets betydning for menneskers sundhed, velvære og produktivitet. 

PROJEKT er udviklet af:
PROJEKTLEDELSE / Graves Simonsen, Bygherreforeningen
RESERCH & TILRETTELÆGGELSE /Niels Brondbjerg, Teknik og Salg ApS, Anders Dylov, Chroma Film ApS
FILMPRODUKTION / Chroma Film ApS
MUSIK / Finn Markwardt
WEBSITE / MPIXEL design studio

FAGLIGE FILMEMNER er udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

WEBSITE & FILM er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet, Boligfonden Kuben.

Om Cookies

Dette website bruger cookies til at forbedre din bruger oplevelse.