Skip to main content

Snedker- og billedskærerværktøj

Håndværktøjer er skabt til at supplere og forfine håndens arbejde, og det gælder især for de håndværk, hvor man arbejder meget detaljeret med materialerne som fx snedkere og billedskærere, der er håndværksmæssigt nært beslægtede. Begrebet snedker kommer oprindeligt af det plattyske ’sniddeker’ og oldnordiske ’snikka’, der betyder at tilskære, og snedkere og billedskærere kan skabe nærmest ’levende’ genstande ud af træ med håndværktøjer, som ofte er uopslidelige. Filmen viser en billedskærer danne en udsmykning med skærejern, en snedker lave svalehalesamlinger med håndværktøjer og afslutningsvist en bygningssnedkerlærling gennemgå sine værktøjer på fagskolen.

Se også INDEKLIMA

Indeklimafilm.dk er en seriøs, professionel og non-profit filmkanal, der har som formål gennem filmmediet at formidle forskningsbaseret, kendt viden om indeklimaets betydning for menneskers sundhed, velvære og produktivitet. 

PROJEKT er udviklet af:
PROJEKTLEDELSE / Graves Simonsen, Bygherreforeningen
RESERCH & TILRETTELÆGGELSE /Niels Brondbjerg, Teknik og Salg ApS, Anders Dylov, Chroma Film ApS
FILMPRODUKTION / Chroma Film ApS
MUSIK / Finn Markwardt
WEBSITE / MPIXEL design studio

FAGLIGE FILMEMNER er udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

WEBSITE & FILM er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet, Boligfonden Kuben.

Om Cookies

Dette website bruger cookies til at forbedre din bruger oplevelse.