Skip to main content

Glarmesterværktøj

Håndværktøjer er skabt til at supplere og forfine håndens arbejde, og de værktøjer, som glarmesteren bruger til at skære glas med, er udviklet gennem tiden, mens nogle elementer har eksisteret i flere århundreder. I 1600-tallet opdagede man fx ved en tilfældighed, at en diamantflis kunne skære i glasset, og siden har diamanter været et helt centralt element i glarmesterværktøjerne. Glashåndværket blev forfinet under de store kirkebyggerier med glasmosaikker med skæbnefortællinger i en sammensætning af glas og bly. I filmen følger vi glarmesteren i forskellige værkstedssituationer og afslutter på fagskolen, hvor eleverne bl.a. lærer at arbejde med blyindfattede ruder, der kræver stor koncentration.

Se også INDEKLIMA

Indeklimafilm.dk er en seriøs, professionel og non-profit filmkanal, der har som formål gennem filmmediet at formidle forskningsbaseret, kendt viden om indeklimaets betydning for menneskers sundhed, velvære og produktivitet. 

PROJEKT er udviklet af:
PROJEKTLEDELSE / Graves Simonsen, Bygherreforeningen
RESERCH & TILRETTELÆGGELSE /Niels Brondbjerg, Teknik og Salg ApS, Anders Dylov, Chroma Film ApS
FILMPRODUKTION / Chroma Film ApS
MUSIK / Finn Markwardt
WEBSITE / MPIXEL design studio

FAGLIGE FILMEMNER er udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

WEBSITE & FILM er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet, Boligfonden Kuben.

Om Cookies

Dette website bruger cookies til at forbedre din bruger oplevelse.