Skip to main content

Blikkenslagerværktøj

Håndværktøjer er skabt til at supplere og forfine håndens arbejde, og værktøjer til at udføre blikkenslagerarbejdet har eksisteret i flere århundreder. Fra fagets start lavede den lokale smed eller blikkenslageren selv værktøjerne. Fagbetegnelsen blikkenslager er kendt fra 1600-tallet, og er en udløber af smedefaget. Dengang blev det kaldt pladeslåer, og en pladeslåer lavede lygter og kander. Senere blev det til beklædninger af tage og kviste, og derefter kom tagrender, drueknæ og nedløbsrør ind i faget. Værktøjerne er gennem tiden blevet tilpasset opgaverne og materialerne, hvor der typisk arbejdes med plademetaller som zink og kobber, men der findes også værktøjer til tagbeklædning med for eksempel naturskifer. I denne I denne film præsenteres blikkenslagerfagets mest anvendt håndværktøjer.

Se også INDEKLIMA

Indeklimafilm.dk er en seriøs, professionel og non-profit filmkanal, der har som formål gennem filmmediet at formidle forskningsbaseret, kendt viden om indeklimaets betydning for menneskers sundhed, velvære og produktivitet. 

PROJEKT er udviklet af:
PROJEKTLEDELSE / Graves Simonsen, Bygherreforeningen
RESERCH & TILRETTELÆGGELSE /Niels Brondbjerg, Teknik og Salg ApS, Anders Dylov, Chroma Film ApS
FILMPRODUKTION / Chroma Film ApS
MUSIK / Finn Markwardt
WEBSITE / MPIXEL design studio

FAGLIGE FILMEMNER er udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

WEBSITE & FILM er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet, Boligfonden Kuben.

Om Cookies

Dette website bruger cookies til at forbedre din bruger oplevelse.